El Trompellot

“El Trompellot”, som un col·lectiu de llauradores que comencem a ajuntar esforços amb l’aparició de la Xarxa Agroecològica d’Alcoi, el nostre grup de consum.

En el 2005 coincidim en aquesta associació i decidim no competir, sinó, col·laborar, oferint un producte conjunt: Oli d’oliva extra Verge “El Trompellot”…

Des d’aleshores la producció no ha deixat de créixer i també les ganes de continuar treballant col·lectivament, afegint nous membres i oferint altres productes: Cireres, ametlles…

Sobre tot ens uneix l’amor per la Terra, els oficis tradicionals, la vida rural, el poble!

Treballem els bancals de manera natural, sense tòxics. Cuidem la producció: Collim els fruits en el seu punt òptim de maduresa. Venem sols les productes que cultivem nosaltres, sempre buscant mercats de proximitat. Busquem la relació directa amb el consumidor, o el recorregut curt, minimitzant així despeses energètics.

Els nostres cultius els podeu trobar a la Comarca del Comptat, a les muntanyes del nord d’Alacant. L’orografia d’aquestes terres dificulta molt el maneig i al mateix temps ens dóna uns fruits de molta qualitat. Per tant es tracta de xicotetes produccions de secà. Oliveres, ametllers i cirers a uns set-cents metres sobre el nivell de la mar, que treballem de manera tradicional, però afegint els nous avanços de la agricultura ecològica.

Estimem la Terra. No és nostra, és de les noves generacions.